THERMOGRAFISCHE INSPECTIE

Inspecties voor een veilige omgeving

Door een thermografische inspectie uit te laten voeren, breng je vroegtijdig problemen in de elektrische installatie in beeld.

Het is een contactloze meetmethode waarbij gekeken wordt naar de temperatuur van elektrisch materieel. Op deze wijze kunnen er in een vroeg stadium zaken als overbelasting en temperatuurverhogingen door overgangsweerstanden opgespoord worden, waardoor mogelijk brandgevaar kan worden voorkomen.

De thermografische inspectie brengt dus een ander perspectief en een toegevoegde waarde. Deze inspectie maakt vaak deel uit van een elektrotechnische inspectie.

thermografisch onderzoek

THERMOGRAFISCHE KEURING

THERMOGRAFISCHE KEURING Wat je moet weten over een thermografische keuring

Een thermografische inspectie wordt uitgevoerd volgens de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 8040-1. In deze NPR 8040-1 is vastgesteld hoe de temperaturen met een thermografische camera gemeten moeten worden en hoe de meetresultaten geïnterpreteerd moeten worden.

Het inspectieteam van Energa beschikt over jarenlange kennis, volgt nauwlettend de ontwikkelingen op gebied van wet- en regelgeving en is opgeleid en gekwalificeerd om onder andere thermografische inspecties uit te voeren.

De kosten van een thermografische inspectie zijn afhankelijk van de aard en omvang van de te inspecteren onderdelen.

Indien je een vrijblijvende offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077 – 354 54 54

Afspraak maken voor een thermografische keuring?

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.