Glasvezelnetwerken

Glasvezel

Glasvezel

Het is belangrijk dat een netwerk snel en foutloos datatromen bundelt en transporteert via de glasvezelbekabeling. Energa ontwerpt, installeert en onderhoudt betrouwbare en storingsvrije glasvezelnetwerken. Daarvoor zijn er verschillende manieren: OM3, OM4 en single mode.
glasvezelnetwerken

Glasvezelnetwerk

De netwerkinfrastructuur van een gebouw is complex. Het is te vergelijken met het centrale zenuwstelsel en ruggegraat van een mens: zonder signaal komt er geen beweging in. Zonder infrastructuur dus ook geen netwerk.

Single mode & multi mode

Single mode glasvezel is ideaal voor netwerkverbindingen over lange afstand met hoge bandbreedte, verspreid over uitgestrekte gebieden, waaronder CATV-, campus backbone, telecommunicatie en grote bedrijfstoepassingen. Dit is vanwege de hoge bandbreedtes en afstand van 40Km.

Multimode glasvezel is ideaal voor toepassingen die niet zoveel bandbreedte vereisen over een korte afstand, zoals algemene gegevens- en spraaktoepassingen, bij het toevoegen van segmenten aan een bestaand netwerk. Dit komt door de lagere bandbreedtesnelheid en kortere maximale afstand.

Fusielassen

Energa beschikt over de apparatuur en kennis om in elke situatie elk type glasvezelkabel te verwerken.

Certificering

Energa is gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van diversen bekabelingsystemen. Hierbij zijn we gecertificeerd voor zowel koper- als de glasvezelbekabeling. Alle aangebrachte bekabelingen zullen door middel van een datameter getest worden op de juiste specificaties. Op verzoek kunnen we een netwerkcertificaat afgeven waarin we 25 jaar productgarantie kunnen geven.
Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

Onze diensten en producten rondom ICT en data

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.