Energiemanagement

Onmisbare factor

Onmisbare factor

Energie is een onmisbare factor in ons leven. Dagelijks maken we met zijn allen gebruik van de energie die er is. Denk hierbij aan stroom die we gebruiken voor verlichting, het aansturen van machines of het voeden van computers en mobiele smartapplicaties.

Energa ondersteunt hen met het toepassen van energiebesparende maatregelen. Bij het treffen van energiebesparende maatregelingen speelt energiemanagement een belangrijke rol. Energiemanagement omvat alle activiteiten voor het zo efficiënt mogelijk inrichten van de energiehuishouding van een gebouw.

energiemanagement

Informatieplicht energiebesparing

In navolging van het klimaatakkoord heeft de Nederlandse regering de Informatieplicht Energiebesparing op de agenda gezet. Deze situatie waarin de energievoorziening structureel verandert, heet ook wel de energietransitie. Dankzij de energietransitie zijn er in Nederland steeds meer gebouwen te vinden met het etiket energieneutraal.

De verscherpte wet- en regelgeving heeft, in combinatie met hoge energierekeningen, inmiddels veel bedrijven wakker geschud. 

Klimaatakkoord

Load balancing of vermogenverdeling houdt in dat het laadstation zelf de beschikbare energie verdeelt over de voertuigen die worden geladen. De lader analyseert hoeveel vermogen er beschikbaar is en hoeveel vermogen de voertuigen nodig hebben.

Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

 
 

Onze diensten en producten rondom duurzaamheid

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.