Domotica

Slimme automatisering

Slimme automatisering

Domotica is de verzamelnaam voor elektronica en technologie die processen automatiseren in en om een woning of kantoor. We passen domotica toe voor meer comfort en beleving of om dienstverlening van buitenaf mogelijk te maken.

domotica slimme gebouwen

Verschillende systemen

Er zijn talloze domotica-systemen. Van uitgebreide systemen met alle denkbare functionaliteiten tot meer eenvoudige systemen die de comfort en veiligheid ten goede komen. Inmiddels hebben veel producten en apparaten wifi-, bluetooth- of mesh-verbindingen, wat betekent dat je met een kleine investering in domotica al aan automatisering kan doen.

Slimme kantoren en woonruimtes

In een slim kantoor of huis bevordert domotica de efficiëntie, gemak, vrijheid en energiebeparing. Domotica integreert en verbindt technologie en systemen via een centraal netwerk, zoals verlichting, klimaatbeheersing, beveiligingsystemen en communicatiesystemen.

Voorbeelden van slimme verlichting

Zodra je klaar bent met vergaderen en de laatste deelnemer de ruimte heeft verlaten, gaan de lichten automatisch uit. En voordat jij ’s ochtends als eerste de locatie betreedt zet je het licht vanaf je smartphone alvast aan. Niet zo sterk dat je straks verblind wordt, maar precies genoeg om veilig het terrein of de fabrieksvloer te kunnen overzien.

Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

Onze diensten en producten voor slimme gebouwen

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.