Energiebesparingsplicht

Besparing is een plicht

Besparing is een plicht

Het Activiteitenbesluit Milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Dit is de Energiebesparingsplicht. Deze geldt voor bedrijven en instellingen die per jaar vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan verbruiken (Wet Milieubeheerinrichtingen).
energiebesparingsplicht

Verduurzamen

Zonnepanelen zijn een van de populairste en minst aangrijpende manieren om een bedrijf of vereniging te verduurzamen. Ze zijn sterk in prijs verlaagd en leveren daardoor een goed rendement op uw investering. De opgewekte elektriciteit is direct beschikbaar, waardoor je meteen kunt besparen op energiekosten. Bovendien kun je de zonnepanelen vergunningsvrij laten plaatsen.

EML maatregelen

Je voldoet aan de verplichting door alle maatregelen te treffen die voor jouw bedrijfstak van toepassing zijn vanuit de Erkende Maatregelenlijsten voor Energiebesparing (EML). Deze lijsten bevatten energiebesparende maatregelingen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder voor wel 19 bedrijfstakken.

Energiescan

Energa ondersteunt partijen met een energiescan. We bekijken per bedrijfstak waar er op het gebied van elektra energie te besparen is en stellen de juiste producten voor die je kunt gebruiken om aan de energiebesparingsplicht te voldoen.

Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

 
 

Onze diensten en producten rondom duurzaamheid

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.