WiFi-oplossingen

Draadloos internet

WiFi

De meeste draadloze internetverbindingen gaan via WLAN (wireless local area network). De meesten van ons kennen het beter onder de merknaam WiFi.
wifi

Draadloos datanetwerk

Energa ontwerpt, installeert en onderhoudt betrouwbare en storingsvrije koperen datanetwerken. Het is belangrijk dat een netwerk snel en foutloos datastromen bundelt en transporteert over de koperbekabeling. Daarom zijn de medewerkers van Energa in detail op de hoogte van de Cat5e, Cat6, Cat6A en Cat7A.

WiFi-router

Een internet-verbinding komt tot stand via het modem. Op dit modem zit een draadloze router aangesloten; deze router is dus een WiFi-router. Via deze draadloze router zet je dus je hele WiFi-netwerk op. Zo kun je met je laptop draadloos internetten, films of presentaties vanaf je pc streamen op een tv of draadloos printen via een WiFi-printer.

WiFi-standaarden

  • IEEE 802.11b: deze allereerste WiFi-standaard werkt op 2.4 GHz en heeft een maximale bandbreedte van 11 Mbps. Wordt niet vaak meer gebruikt.
  • IEEE 802.11a: werkt op 5 GHz. Wordt veel voor point-to-point-verbindingen gebruikt en tegenwoordig ook in dualband en routers.
  • IEEE 802.11g: is de opvolger van 802.11b. Met de bandbreedte van 54 Mbps kan je hogere snelheden halen. Momenteel nog de meest gebruikte standaard. Werkt op 2.4 GHz.
  • IEEE 802.11n: op het moment van schrijven de nieuwste WiFi standaard. Werkt zowel op 2.4 als 5 GHz dualband. Hard op weg om de standaard te worden. Bij ‘echte’ dualband waarbij 2.4 en 5 GHz tegelijk gebruikt worden kunnen snelheden tot wel 600 Mbps gehaald worden.

Certificering

Energa is gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van diversenz bekabelingsystemen. Hierbij zijn we gecertificeerd voor zowel koper- als de glasvezelbekabeling. Alle aangebrachte bekabelingen zullen door middel van een datameter getest worden op de juiste specificaties. Op verzoek kunnen we een netwerkcertificaat afgeven waarin we 25 jaar productgarantie kunnen geven.
Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

Onze diensten en producten rondom ICT en data

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.