Internet of Things

De wereld van draadloos beheer

De wereld van draadloos beheer

IoT-technologie maakt het mogelijk om draadloos met sensoren en apparaten in een gebouw te communiceren. Vanuit the Internet of Things beheerder ontvangt automatisch zeer precieze informatie. Met een minimum aan energie kun je nauwkeurig analyseren, onderhoudsmomenten zien aankomen en incidenten in een gebouw voorkomen. Met die volledige transparantie neemt het comfort en de veiligheid in het gebouw flink toe.

Internet of things IOT slimme gebouwen

Onmisbare aanvulling

Draadloze monitoring maakt de wettelijke voorgeschreven inspectieronde niet overbodig. Een verwijderd pictogram is bijvoorbeeld niet meetbaar. Maar een jaarlijkse fysieke inspectie op locatie blijft een momentopname. Draadloos beheer biedt daarentegen voordurend de zekerheid van een goed werkende installatie en vormt daardoor een waardevolle aanvulling op de bestaande inspectie.

Draadloos beheer van noodverlichting

Draadloos beheerde noodverlichtingsarmaturen zijn uitgerust met een radiomodule waarmee ze berichten radiografisch kunnen verzenden en ontvangen. Armaturen met automatsiche testfunctie (ATS) geven de resultaten van de functietesten en duurtesten draadloos door via het internet. Maar ook andere informatie dat van belang is om armaturen op de lange termijn goed te laten functioneren wordt meegezonden. Fouten kunnen hierdoor worden opgespoord.

Back-office

In de back-office worden alle data van de armaturen automatisch verzameld, opgeslagen en geanalyseerd. Een beheerder ontvangt een mail van de ontvangen foutmeldingen en hoeft dus niet dagelijks de backoffice bij te houden.

Connected verlichtingssysteem

Energa levert connected verlichtingsystemen. We verbinden het verlichtingsysteem via internet aan de cloud. Via deze gateway kunnen geschikte armaturen en accessoires informatie naar de cloud verzenden. Andersom is het systeem toegankelijk voor bedieningsapps en dashboards.

Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

Onze diensten en producten voor slimme gebouwen

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.