Camerabeveiliging

Inbraakbeveiliging voor een veilig gevoel

Camerabeveiliging voor een veilig gevoel

Wij ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden camerabeveiligingssystemen, zowel conform uw wensen als de regelgeving.

camerabeveiliging

Voorwaarden voor bedrijven en organisaties

Organisaties die een beveiligingscamera willen ophangen moeten volgens CBP aan een aantal voorwaarden voldoen.

  1. Cameratoezicht is alleen toegestaan als het noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat de organisatie zijn of haar doel niet op een andere manier kan bereiken en geen andere mogelijkheden heeft die minder ingrijpend zijn voor de privacy. Ook mag cameratoezicht niet op zichzelf staan. Het moet onderdeel zijn van een totaalpakket aan maatregelingen.
  2. Een organisatie moet een gerechtvaardig belang hebben om cameratoezicht in te stellen. Bijvoorbeeld om diefstal tegen te gaan of klanten en werknemers te beschermen.
  3. Een organisatie moet een privacytoets uitvoeren. Dit betekent dat hij de belangen van de klanten en personeel afweegt tegen zijn eigen belang.
  4. Een organisatie is verplicht aan te geven dat zij gebruikmaken van cameratoezicht, alvorens een klant naar binnen loopt. Doet de organisatie dat niet, kan het strafbaar zijn.
  5. Camerabeelden mogen niet langer dan 28 dagen worden bewaard. Beelden van een incident mogen langer bewaard worden totdat de zaak is afgehandeld.

Wettig bewijsmateriaal

Opnamen en beelden die door organisaties worden gemaakt mogen overhandigd worden aan de politie als er strafbare feiten op staan. Zo kan een werknemer die gefilmd is bij het plegen van diefstal op het werk, strafrechtelijk worden vervolgd. Hiervoor worden vaak zogeheten ‘spycams’ ingeschakeld.

De opname is weliswaar een inbreuk op de privacy van de verdachte, maar deze was gerechtvaardigd vanwege het vermoeden van diefstal. Wel kan diegene een zaak aanspannen of schadeclaim vorderen van de filmende partij omdat die op ‘onrechtmatige manier’ is betrapt. In Nederland worden deze zaken van elkaar gescheiden. Het plaatsen van een spycam is dus toegestaan, maar kan ook gevolgen hebben.

Onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract behoudt het camerasysteem zijn kwaliteit en ontstaan er geen onveilige situaties. Periodiek inspecteren wij de camera installatie en voeren onderhoudswerkzaamheden uit, zodat wij een goed werkende installatie kunnen garanderen.

24/7 Bereikbaar

 Bij storingen of onverwachte gebeurtenissen staan wij 24 uur per dag voor u klaar met onze professionele storingsdienst. Onze ervaren technici zorgen niet alleen voor een snelle reactie op camerastoringen, maar ook voor de juiste monitoring van uw brandbeveiligingssysteem. Vertrouw op Energa voor betrouwbare camerabeveiliging en geïntegreerde brandbeveiliging, zodat uw pand te allen tijde optimaal beschermd is. Uw veiligheid en gemoedsrust zijn onze prioriteit.

Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

 
 
vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.