Circulair bouwen

Hergebruik van grondstoffen

Hergebruik van grondstoffen

Een circulaire economie is een economisch en industrieel systeem waarin alle reststoffen opnieuw worden ingezet, gerecycled en hergebruikt en er dus geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput. Het tegenovergestelde van circulaire economie is liniaire economie. Grondstoffen worden in een keten bewerkt en na toepassing en gebruik blijft er na de levensduur veel afval over.
circulair bouwen

Circulaire economie

Energa levert en installeert circulaire producten uit de Urban Mining wereld. Dit doen we samen met partnerbedrijven waardoor we een breed assortiment van bouwproducten kunnen aanbieden, waarbij wij gebruik maken van onze bestaande bouwlogistiek. Op deze manier helpen we mee aan de circulaire economie en milieubescherming.

New Horizon urban mining

New Horizon ontmantelt gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik. Niet duurder, wel circulair. De bebouwde omgeving is het magazijn en zit vol met bruikbare grondstoffen. New Horizon werkt samen met logistieke groothandels om zodoende de materialen weer van oudbouw naar nieuwbouw of verbouw te krijgen.

Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

 
 

Onze diensten en producten rondom duurzaamheid

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.