Dynamische verlichting

Slim, duurzaam en onmisbaar

Energa levert dynamische verlichting voor kantoren, scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen en magazijnen. Met de slimme dynamische verlichtingsproducten van A-merken zorgen we goed voor mens en milieu. 

dynamische verlichting

Biodynamisch

Licht heeft een grote invloed op onze biologische klok en ons humeur. Meer daglicht maakt ons energieker en opgewekter. Biodynamische verlichting creëert een omgeving waarin het licht verandert gedurende de dag. Met blauw koel licht stimuleren we het activerende hormoon cortisol voor concentratie en focus. Met het juiste lichtniveau onderdrukken we het slaaphormoon melatonine en geeft de omgeving mensen energie.

Human Centric Lighting

Mensgericht licht met een natuurlijke kleurweergave heeft een positieve werking op onze serotoninespiegel. Serotonine is een neurotransmitter die onze stemming verhoogt en ons een gevoel van kalmte, innerlijke rust en tevredenheid geeft.

Daglichtregeling

Daglichtsturing” of daglichtregeling (ook wel DLR) is een stukje elektronica dat in een indoor verlichtingsinstallatie geïntegreerd kan worden. De daglichtregeling bevat een lichtsensor die de sterkte van invallend daglicht in de ruimte meet. Op basis van die lichtsterkte wordt de intensiteit van de kunstmatige verlichting automatisch bijgesteld. Gaat de zon schijnen en wordt het lichter? Dan zal de kunstverlichting (de gebruikte armaturen) minder fel gaan branden. Het totale lichtniveau blijft daardoor gelijk.

Het toepassen van een daglichtsturing heeft dan ook alleen zin in een binnenruimte waar sprake is van daglichtkoepels of ramen. In sommige gevallen wordt de lichtsensor gecombineerd met een bewegingsmelder, waardoor licht alleen inschakelt als er zowel onvoldoende licht als iemand aanwezig is.

Door de verlichting te dimmen of uit te schakelen bij voldoende invallend natuurlijk licht kan je veel energie besparen en efficiëntie van de gebruikers verhogen.

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.