Datanetwerken

Netwerkinfrastructuur

Datanetwerken

Energa ontwerpt, installeert en onderhoudt betrouwbare en storingsvrije koperen datanetwerken. Het is belangrijk dat een netwerk snel en foutloos datastromen bundelt en transporteert via de koperbekabeling. Daarom zijn de medewerkers van Energa in detail op de hoogte van de Cat5e, Cat6, Cat6A en Cat7A.
datanetwerken

Belang van een goede netwerkinfrastructuur

De netwerkinfrastructuur van een gebouw is complex. Het is te vergelijken met het centrale zenuwstelsel en ruggegraat van een mens: zonder signaal komt er geen beweging in. Zonder infrastructuur dus ook geen netwerk.

Verschil tussen koperbekabeling

Cat 6, Cat6a en Cat7a zijn alle drie bekabelingssystemen die veel dataverkeer aankunnen. Het grote verschil zit hem in de doorvoersnelheid en snelheid:
  • cat5e snelheid tot 1.000Mbit/s 100Mhz Gigabit
  • cat6 snelheid tot 1.000Mbit/s 250Mhz Gigabit
  • cat6a snelheid tot 10.000Mbit/s 500Mhz 10Gigabit
  • cat7a snelheid tot 10.000Mbit/s 10000Mhz 10Gigabit

Extra bescherming tegen storing

Er zijn ook UTP-kabels met een extra beschermlaag, namelijk FTP- en STP-kabels. Hier lees je op welke manier de kabel is beschermd:
  • UTP: heeft geen extra bescherming
  • FTP (F/UTP): 1 extra folie beschermd tegen storingen
  • STP (S/UTP): kabel afgeschermd tegen storingen
  • S/FTP (SSTP): zowel FTP- als STP-bescherming

Certificering

Energa is gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van diversen bekabelingsystemen. Hierbij zijn we gecertificeerd voor zowel koper- als de glasvezelbekabeling. Alle aangebrachte bekabelingen zullen door middel van een datameter getest worden op de juiste specificaties. Op verzoek kunnen we een netwerkcertificaat afgeven waarin we 25 jaar productgarantie kunnen geven.

Indien je een vrijblijvende advies of een offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

Onze diensten en producten rondom ICT en data

vriend in installatietechniek Energa

energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.