Inspectie noodverlichting

Zorgvuldig en snel

Wat moet je weten over een Inspectie Noodverlichting

Er zijn diverse normen, wetten en regels met betrekking tot noodverlichting. Het bouwbesluit en het arbobesluit eisen bovendien dat de noodverlichting jaarlijkse onderhouden moet worden. Energa inspecteert en onderhoudt noodverlichting om veiligheid binnen gebouwen te kunnen waarborgen.
inspectie noodverlichting

Onder noodverlichting vallen

  • vluchtrouteverlichting (groene borden)
  • orientatieverlichting (anti-paniek)
  • verlichting van werkplekken met verhoogd risico

In Nederland is er voor de inspectie van noodverlichting een duidelijke samenhang tussen NEN-normen, het meest recente Bouwbesluit en de Arbobesluit. Hierin zijn de verantwoordelijkheden van respectievelijk de eigenaar (bouwbesluit) en de gebruiker (arbobesluit) vastgelegd. De Inspectie Noodverlichting valt onder de NEN-EN 1838. Deze norm definieert de verplichte lichttechnische voorschriften waaraan noodverlichting in gebouwen moet voldoen.

Onderhoudscontract

Het is belangrijk dat de noodverlichting goed werkt. Daarom moet de noodverlichting jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden. Tijdens de inspectie checken we de werking en lichtniveaus van:

  • de vluchtrouteverlichting
  • de oriëntatieverlichting
  • de lampen op werkplekken met verhoogd risico

We verrichten direct het benodigde onderhoud. Zo weet je dat de noodverlichting altijd voldoet aan de eisen en voorschriften en mensen hun veiligheid hierdoor niet in het geding komt. 

 
Indien je een vrijblijvende offerte, onderhoudscontract of inspectie van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077-3545454

Onze inspectie en beheer diensten

Schermafbeelding202021 02 0820om2017.17.52
energa is uw

Vriend in installatietechniek

Als “vriend in installatietechniek” bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.