De Zorggroep – Nieuwbouw zorglocatie Magnoliahof

Het project

Magnoliahof bestaat uit twee losse gebouwdelen van elk vier woningen die onderling geschakeld zijn. In elke woning komen 10 zorgstudio’s rondom een binnentuin. 60 zorgstudio’s zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke aandoening en 20 voor mensen met dementie. Elke zorgstudio bestaat uit een royale zit-/slaapkamer, een keukenblok en badkamer. Per woongroep van 10 bewoners komt er een gezamenlijke huiskamer (de ‘buurtruimte’). In de leefkeuken, die zich bevindt tussen twee buurtruimtes, worden dagelijks verse maaltijden bereid.

Slim en efficiënt bouwen

We zijn al vanaf de ontwikkeling betrokken bij dit project en samen met De Zorggroep, Wauben Architecten, Willems Bouw, van Tilburgh BV en Energa hebben we het plan volledig uitgewerkt. Door goed overleg in de ideefase minimaliseren we de vergadertijd. We maken gebruik van de BIM-techniek en daar waar mogelijk gebruiken we prefab onderdelen. Hierdoor vergemakkelijken we het uitvoeringsproces en verkorten we de daadwerkelijke bouwtijd aanzienlijk.

Doordat we in de voorbereidingsfase al met alle partijen aan tafel hebben gezeten, kunnen we als bouwteam garanderen dat er geen onverwachte kosten ontstaan tijdens de uitvoering.

Yes! Magnoliahof, de nieuwe woonzorglocatie van De Zorggroep opent de deuren. We zijn hartstikke trots op deze mooie locatie midden in het Auxiliatrixpark in Venlo! Magnoliahof bestaat uit acht groepswoningen met in totaal 80 zorgstudio’s, die een beschermde woonomgeving bieden voor zowel mensen met dementie als mensen met een lichamelijke aandoening of niet-aangeboren hersenletsel.