een vriend in installatietechniek

Projecten

Nieuwbouw zorghotel Roermond afgerond

Energa levert het zorghotel in Roermond op.  Zestig hotelkamers, een restaurant annex sportcafé, conferentieruimtes, oefen- en fitnessruimtes en multifunctionele ruimtes die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden door artsen voor onderzoek of consultgesprekken. Het nieuwe zorghotel naast het Laurentius Ziekenhuis is nagenoeg klaar en kan in gebruik worden genomen. Na het project Vincentiushof in Venray mochtenj wij ook met dit zorgproject - van opdrachtgever De Zorggroep - aan de slag. Wederom namen wij  alle e-installatiewerkzaamheden voor zijn rekening.

 "We hebben het toegangscontrolesysteem geïnstalleerd en geprogrammeerd. MIFARE kaarten die bij afgifte geprogrammeerd worden geven toegang tot de hotelkamers. Ook hebben we zorg gedragen voor de brandmeldinstallatie die aangesloten wordt op het netwerk van het Laurentius ziekenhuis", vertelt Roland van Soest, projectleider bij Energa. "En we hebben de complete netwerkinstallatie op ons genomen. Deze is voorzien van een Main Equipment Room (MER ruimte) en een tweetal serverruimtes. Vanzelfsprekend zijn deze gekoppeld aan het glasvezelnetwerk. Het hele pand is ook voorzien van WIFI dekking."

 

  Slim met verlichting

"We hebben overal LED-verlichting geïnstalleerd die volledig KNX-gestuurd wordt. Alles is dimbaar. Zo kun je overdag het licht op 100% instellen en in de nacht het licht in bepaalde gebieden, zoals bijvoorbeeld de gang, dimmen. Dit kan handmatig of via een tijdklok. Ook de toegang tot alle buitendeuren is gekoppeld aan KNX en kan gemonitord worden bij de centrale balie."

 

 Geluid is overal naar wens te regelen

"De BOSE geluidsinstallatie voorziet onder andere in internetradio. In de oefenruimtes kan iedereen zijn of haar mobiele telefoon inpluggen en luisteren naar eigen muziek. En in de onderzoeks- en behandelruimtes zijn geluidsinstallaties beschikbaar die per ruimte in te stellen zijn. Of geen geluid, dat kan natuurlijk ook."