een vriend in installatietechniek

Projecten

Hoës van Bree in gebruik genomen

Hoës van Bree in gebruik genomen

Nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Maasbree

Het oude gemeentehuis van de (voormalige) gemeente Maasbree is volledig omgebouwd tot een prachtige horecagelegenheid. Daarachter is nieuwbouw gerealiseerd waarin je grote en kleinere zalen aantreft en faciliteiten voor muziek, cultuur en sport (sporthal). Diverse verenigingen kunnen hier gebruik van maken en ook ouderen uit de gemeente kunnen elkaar hier ontmoeten. Deze multifunctionele accommodatie (MFA) is al 'in bedrijf' en werd op 1 en 2 oktober officieel en feestelijk geopend.

 "De gemeente heeft geld verstrekt aan de stichting MFA Maasbree om dit van de grond te krijgen. Samen met deze stichting en de architect hebben we het hele project gerealiseerd. Energa was verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties. Eerst werd daarbij uitgegaan van 'kale' installaties maar later hebben we ook alle werkzaamheden voortvloeiend uit de interieurarchitectuur erbij gedaan. 

 

Overal Philips LED verlichting

"De hele MFA is voorzien van de nieuwste Philips LED lampen. De armaturen in de sporthal bijvoorbeeld zijn treffende voorbeelden van verlichting anno nu. In het eerste verlichtingsplan werd niet uitgegaan van A-merk verlichting. Maar omdat Energa Philips LED expert is, hebben we, in overleg met Philips, toch een offerte uit kunnen brengen die binnen het budget van de stichting paste. 

 

Domotica

"We hebben ook een KNX domoticasysteem aangelegd. Zo kunnen de gebruikers van het pand de zonwering centraal aansturen en de verlichting schakelen en/of dimmen via bedienpanelen. Voorts is er overal in het pand WIFI en hebben we ook een brandmeldinstallatie en inbraaksysteem geïnstalleerd."

 

Energa: alles in één