een vriend in installatietechniek

Projecten

Kantoorgebouw met expeditiehallen in Venlo

Kleding gigant PVH heeft recentelijk een zeer groot hypermodern distributiecentrum in Venlo in gebruik genomen. Vanuit dit magazijn vindt de Europese kledingdistributie plaats van de diverse merken welke onder dit label vallen. Naast een opslagcapaciteit van 100.000m2 is ongeveer 3.000m3 aan kantoorruimte gerealiseerd.

Energa heeft alle elektrotechnische installatiewerkzaamheden in dit gebouw voor haar rekening genomen.

“Een opslagcapaciteit van 100.000 m2 en een kantoorgebouw van 3000 m2. Energa installeerde bijvoorbeeld 20 kilometer aan lichtlijnen. Ook hebben we zorg gedragen voor het data- en glasvezelnetwerk. En hebben we voor de elektrische voeding 20kV transformatoren geplaatst. Maar wat vooral heel belangrijk was bij dit pand: de beveiliging. De toegangscontrole, de brand- en inbraakbeveiliging en de camerabewaking zijn 'state of the art'. Logisch, want er worden hier natuurlijk kostbare spullen opgeslagen.

 

"Het hele spectrum van elektrotechniek komt hier in één project samen."

 

Duurzaam gebouw
"Het gebouw heeft het BREEAM duurzaamheidcertificaat 'Very Good' gekregen. Voor Energa betekende dit, dat we de nodige credits binnen moesten halen om aan BREEAM vereisten te voldoen. Zo moesten we er goed op letten, dat de buitenverlichting geen strooiverlichting oplevert. En is het hele gebouw voorzien van LED-verlichting, die je ook nog eens per sectie en per niveau in- en uit kunt schakelen. De bediening van de verlichting is heel gemakkelijk, via een touchscreen.
Het heeft bij dit project zeker geholpen dat we bij Energa al redelijk wat kennis in huis hebben over BREEAM."