een vriend in installatietechniek

Projecten

Energa verbouwt St. Theresiaklooster in Meterik.

Met de onthulling van het bouwbord starten ook de werkzaamheden aan het St. Theresiaklooster in Meterik.  Circulaire economie is trending maar nog leuker wordt het als we een deel van het gebouw zijn oorspronkelijke bestemming mogen geven is dit wel mooi.

Het klooster is in 1925 gebouwd voor de zusters van de Heilige Joseph. Hierbij werden een aantal lokalen voorzien voor een meisjesschool omdat pastoor destijds moeite had met de gemengde school in het dorp. Tot 1982 kregen de basisschool leerlingen les in het klooster waarna basisschool Onder de Wieken geopend werd. Hiermee verlieten ook de laatste zusters het klooster.

Anno 2018 wordt een gedeelte van het klooster gerenoveerd en weer geschikt gemaakt voor de leerlingen van Onder de Wieken. Energa mag het  gebouw voorzien van de nieuwste technieken waarbij het klaar is om nu maar zeker ook in de toekomst geschikt is voor het onderwijs. Vanaf het ontwerp heeft Energa samen met de bouwpartners gekeken naar een optimale prijs kwaliteit verhouding waarbij duurzaamheid  een van de leidraden was.