een vriend in installatietechniek

Projecten

33 laadpalen bij Designer Outlet Roermond

 

Ruime oplaadcapaciteit voor elektrische auto's

Iedere Limburger maar ook veel mensen ver buiten Limburg kennen het Designer Outlet Roermond. De outlet trekt dagelijks gemiddeld circa 15.000 bezoekers. Deze zijn afkomstig uit Nederland, België en Duitsland maar ook uit China bijvoorbeeld. Het parkeerterrein waarover de outlet beschikte was dan ook veel te klein geworden voor deze aantallen. Daarom werd besloten over te gaan tot de bouw van een parkeergarage en een extra parkeerterrein. Om ook de bezoekers met een elektrische auto optimaal te servicen, is gekozen voor het installeren van een ruime hoeveelheid laadstations. Deze zijn allemaal geïnstalleerd door Energa. Een hele mooie opdracht. Maarten Werson van Energa vertelt u meer.

"Bij de nieuwe ingang staan nu 13 Tesla laadpalen. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat daar ook een Tesla showmodel geplaatst wordt. Daarnaast hebben we 20 dubbele laadpalen van EV-Box op het extra parkeerterrein geïnstalleerd. Deze hebben twee stopcontacten in plaats van één. Vanuit de transformator in de parkeergarage zijn kabels getrokken over afstanden van 300 tot 430 meter. Geloof me, dat is aanzienlijk. De graafvoorzieningen hiervoor zijn door een onderaannemer gedaan en we hebben ook hulp gekregen bij het leggen van de kabels. 3 x 400 Ampère is nu - via verdeelkasten - beschikbaar voor de EV-Box laadpalen en nog eens 3 x 400 Ampère voor de Tesla laadpalen. Alle auto's kunnen bij de EV-Box laadpalen terecht. Bij de Tesla laadpalen kunnen - vanzelfsprekend - alleen Tesla's geladen worden."

"De McArthurGlen Group is eigenaar van Designer Outlet Roermond en heeft, in overleg met hun bouwadviseur, gekozen voor Energa omdat we de gewenste kwaliteit konden leveren voor de scherpste prijs. Eind 2016 zijn we met de werkzaamheden gestart. De oplevering vond plaats afgelopen april. Gelukkig was onze opdrachtgever erg tevreden. En voor Energa is het een prachtig referentieproject dat qua exposure natuurlijk niet te overtreffen is. We zien anno 2017 toch echt dat het aantal elektrische auto's in Nederland significant toeneemt. Veel bedrijven en organisaties moeten daarop anticiperen om zowel hun klanten als hun medewerkers goed te (blijven) bedienen. Het installeren van laadpalen is vaak geen keuze meer maar een must. Wij helpen ieder bedrijf daar graag bij."