een vriend in installatietechniek

Nieuws

Verminderen energieverbruik verplicht

Voldoet u al aan de wettelijke vereisten rondom energiebesparing?

Bent u nog in het bezit van een energieslurpend kantoor of bedrijfspand? Dan wordt het tijd daar nu serieus iets aan te gaan doen. Want vanaf 2023 mogen - bijvoorbeeld - kantoren met een slechter energielabel (niveau D tot en met G) niet meer gebruikt worden in ons land.

Tijd om in actie te komen. Wij helpen u graag uw energiemanagement slim in te richten. U zult zien dat u de investeringen die u doet om het energieverbruik terug te dringen veelal binnen vijf jaar terugverdiend hebt. Dus wat let u?

In de Europese Energie-Efficiency richtlijn (EED) zijn de milieuregels voor ondernemers vastgelegd. De doelstelling is 20% minder energieverbruik door ondernemers binnen de Europese Unie in 2020. MKB-bedrijven met een jaarlijks energieverbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas zijn verplicht energiebesparende maatregelen te treffen. De verplichting geldt ook voor bedrijven en instellingen die meer dan 250 medewerkers hebben, meer dan EUR 50 miljoen omzetten of een balanstotaal van > EUR 43 miljoen kennen.

GreenScores: de integrale aanpak voor slim energiemanagement

Wij zijn als installateur aangesloten bij ElektroNed, het samenwerkingsverband van 40 excellerende installatiebedrijven, verspreid over Nederland. ElektroNed is initiatiefnemer van GreenScores 'Energiemanagement met resultaat'. Als uw installatiepartner kunnen we als geen ander samen met u een doordacht energiebesparingsplan opstellen - en implementeren en monitoren! - met een gegarandeerd rendement. Want energie besparen betekent ook gewoon geld verdienen.

'Eindelijk een integrale aanpak'

De drie stappen van GreenScores

 

  1. Van energie-audit tot advies

We verzamelen alle informatie over uw energieverbruik en de kosten, analyseren deze en brengen een praktisch adviesrapport uit. Hierin vindt u een overzicht van de besparingsmaatregelen en de benodigde investeringen daarvoor met een terugverdientijd < 5 jaar. Denk hierbij aan bouwkundige aspecten, elektra, warmte, koeling en aan gedrag van medewerkers. Ook subsidie- en financieringsmogelijkheden nemen we hierin mee.

 

  1. Van advies tot realisatie

In samenspraak met u implementeren we de meest rendabele energiebesparende maatregelen. Ook het regelen van de subsidies nemen we u graag uit handen.

 

  1. Van realisatie tot energiemanagement

Met GreenScores maakt u vervolgens van energie een echt verdienmodel. U profiteert en het milieu ook! Goede monitoring van uw energieverbruik geeft u 24/7 inzicht in uw situatie. Daarmee kunt u 'bewijzen' dat de door u genomen maatregelen daadwerkelijk tot resultaat leiden.

 

Let op: u kunt gecontroleerd worden!

Alle gemeenten in Nederland hechten belang aan een actieve handhaving van de wetgeving rondom energiebesparing. Daarom zijn er de afgelopen tijd door de Regionale Omgevingsdiensten milieuadviseurs vrijgemaakt en opgeleid om voor deze actieve handhaving zorg te dragen. En de boetes kunnen aardig oplopen. Zorg er daarom voor dat u uw zaakjes goed geregeld heeft.

Wilt u meer weten over de nieuwe wetgeving, slim energiemanagement en hoe u dat nu het beste aanpakt? Neem dan gerust contact met ons op voor een energiek gesprek.