SCIOS SCOPE 10 INSPECTIE

Inspecties voor een veilige omgeving

De SCIOS Scope 10-inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van het elektrisch materieel gericht op brandrisico’s.

Deze inspectievorm is gebaseerd op de Nederlandse Technische Afspraak NTA 8220 “Beoordelingsmethode op brandrisico van elektrisch materieel” In de NTA 8220 staat omschreven wat en hoe op welke wijze beoordeeld en geïnspecteerd moet worden. Het inspectieteam van Energa beschikt over jarenlange kennis, volgt nauwlettend de ontwikkelingen op gebied van wet- en regelgeving en is opgeleid en gekwalificeerd om o.a. de inspectie van elektrisch materieel op brandrisico’s volgens SCIOS Scope 10 uit te voeren.

Wat je moet weten over een SCIOS Scope 10-inspectie

Het periodiek uitvoeren van de SCIOS Scope 10-inspectie door Energa als zijnde gecertificeerd inspectiebedrijf kent een aantal voordelen voor jou als werkgever en/of installatie-eigenaar:

  • Preventieve inspecties dragen bij aan de veiligheid en continuïteit van het bedrijf;
  • Je voldoet aan de eisen van de verzekering. (Veelal geëist in de polisvoorwaarden van o.a. een brandverzekering)
  • De bedrijfszekerheid van het elektrisch materieel neemt toe;
  • Je voorkomt mogelijke schade.

De kosten van een SCIOS Scope-10 inspectie zijn afhankelijk van onder andere:

  • De functie van het gebouw (kantoor, industrie, etc.);
  • De brutovloeroppervlakte (BVO) van de locatie;
  • Het aantal verdeelinrichtingen (hoofdverdelers en onderverdelers).

Je ontvangt voorafgaand aan de SCIOS Scope 10-inspectie een uitgebreid inspectieplan waarin de aard en omvang van de inspectie nauwkeurig wordt omschreven.

Indien je een vrijblijvende offerte van ons wenst te ontvangen, neem dan contact op met een van onze adviseurs: 077 – 354 54 54

Afspraak maken voor een SCIOS Scope 10-keuring?

Onze inspectie en beheer diensten

Vriend in installatietechniek

Als "vriend in installatietechniek" bestaat Energa uit een team van 50 regionale vakspecialisten in de elektrotechnische totaaltechniek.

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties in de sectoren utiliteit, zorg, onderwijs & overheid en transport & logistiek.

Energa streeft naar maatwerk voor iedere klant, zodat er betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte installaties worden gerealiseerd. Onze mensen zijn vakspecialisten die zich blijven ontwikkelen, zodat wij onze klanten voorzien van het beste advies.